Här finner du pralinformar för alla tillfällen. Alla våra formar är gjorda av polykarbonat, hårdplast, och kommer från Chocolate World eller Martellato om inget annat anges.

Hur man gjuter praliner
Det första man behöver göra är att temperera chokladen. För en form tempererar du cirka 400 gram choklad. Temperering innebär att du värmer upp chokladen (mörk 48⁰, ljus 45⁰, vit 45⁰) för att sen kyla ner den snabbt och jämt, förslagsvis på ett marmorbord, (mörk 27⁰, ljus 26⁰, vit 25⁰) för att sen värma upp den lite (mörk 31⁰, ljus 30⁰, vit 28⁰). Häll sedan den tempererade chokladen i formen och se till att alla hål fylls igen. Slå sedan formen mot marmorbordet för att slå bort luftbubblor. Häll sedan ut chokladen i bunken och du har nu ett tunt chokladskal i formen som du fyller med tryffel efter chokladen har stelnat. Tryffeln skall kristalliseras i ett dygn innan pralinen lockas med tempererad choklad. När lockningen är gjord ställer du in formen i kylskåpet i cirka 20 minuter innan du tar ut den. Egenskaper som choklad får när man tempererar den är att den krymper i kyla och således nu har lossat från formen samt att den får en lyxig glans. (Obsevera att temperaturerna är riktvärden och varierar beroende på choklad)